Vitályos Eszter válthatja a Fidesz leköszönő országgyűlési képviselőjét

2021. augusztus 30. 15:32

Az Emmi EU-s fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kaphatja meg L. Simon László volt kulturális államtitkár parlamenti mandátumát – értesült a PestiSrácok.hu

2021. augusztus 30. 15:32
null

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kapja meg L. Simon László volt kulturális államtitkár parlamenti mandátumát, aki azt követően távozik az Országgyűlésből, hogy augusztus elején a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának nevezték ki – értesült a PestiSrácok.hu. A végső döntést a Nemzeti Választási Bizottság mondja ki mai ülését követően. A portál megemlítette, Vitályos 2022-ben a szentendrei egyéni választókörzetben méretteti meg majd magát.

Vitályos Eszter 1979-ben született Budapesten, hívő, református családból származik. 2005-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) szerzett jogi diplomát, 2006 és 2010 között Pócsmegyer önkormányzati képviselője és alpolgármestere volt, ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen dolgozott a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként.

2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. Ennek megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként dolgozott, 2018-ban pedig az Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezték ki.

Forrás: Vitályos Eszter Facebook-oldala

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. augusztus 30. 16:44
Gratulálunk! Jó egészséget kívánunk! Jó munkát kívánunk!
balbako_
2021. augusztus 30. 16:25
Nem ismerem, de jó munkát kívánok neki.
nick89
2021. augusztus 30. 16:19
Könnyedén felülmúlja az elődjét, bármit is tesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!