Karácsonyi ponty okozott közúti balesetet Csehországban

2019. december 27. 15:41

A hölgy elrántotta a kormányt, miután a megvásárolt ponty az anyósülésről az ölébe ugrott.

2019. december 27. 15:41

Közúti baleset történt a csehországi Horni településén december 23-án, ugyanis a Szentestére vásárolt ponty a 62 éves sofőr ölébe ugrott az anyósülésről, melynek következtében a volánnál ülő asszony sokkos állapotba került és egy oszlopnak hajtott – számol be róla a DPA hírügynökség. „A hölgy elvesztette ijedségében az irányítást a Skoda felett, mellyel előbb áttért a szemközti sávba, majd ütközött egy villanyoszloppal” – tájékoztatta a helyi rendőrkapitányság szóvivője a médiával. A sebesült asszonyt helikopterrel szállították kórházba, ahol jelenleg is ápolják.

A hal a 13. században vált népszerű karácsonyi és adventi eledellé Csehországban. Ennek okát abban érdemes keresni, hogy a katolikusok a hal kivételével semmilyen húst nem ehettek a böjt idején. A cseh hagyományok szerint Szenteste a pontyot napnyugta után szolgálják fel krumplisaláta és savanyú káposzta társaságában, közvetlenül az előétel felszolgálása után, mely jellemzően gomba vagy halászlé. Sok családban még napokig életben tartják a Szentestére vásárolt halat, hogy biztosítsák az étek frissességét. A szerencsétlenül járt asszony is feltételezhetően ennek lett az áldozata.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. december 31. 09:35
Ne a képszerkesztőt küldjétek halat vásárolni, mert még egy ebihalat vesz a halászléhez!
galahad
2019. december 28. 13:41
"Sokkos állapotba került". Magyarul úgy mondjuk, megijedt. A sokknak ehhez az égvilágon semmi köze.
Akitlosz
2019. december 27. 16:52
"Ennek okát abban érdemes keresni, hogy a katolikusok a hal kivételével semmilyen húst nem ehettek a böjt idején." Ennyire komoly az a vallás. 1.§ Böjt idején húst enni tilos. a) A hal nem hús. b) A nyúl nem hús. Az abban a vallásban szokásos vizet prédikálás és bort ivás tipikus esete.
Akitlosz
2019. december 27. 16:50
Hát, aki lusta a csomagtartót használni ... ő így járhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!