A harcsa az év hala idén

2017. január 02. 13:56

Mióta a vizák eltűntek a vizekből, Magyarország legnagyobb hala a harcsa, amely szálkamentes, ízletes húsa miatt az ország egyik legkedveltebb étkezési hala is. A Magyar Haltani Társaság a 2017-es év halának választotta.

2017. január 02. 13:56

A Magyar Haltani Társaság vasárnap az MTI-vel közölte: a honlapjukon októberben elindított közönségszavazáson több mint ötezren voksoltak. A korábbi évekhez hasonlóan most is három őshonos jelölt közül lehetett választani. A harcsa a szavazatok csaknem felével (48 százalék) nyerte meg a versenyt. A paduc 37 százalékkal a második lett, a halványfoltú küllő a szavazatok 16 százalékát szerezte meg.

Mióta a vizák eltűntek a vizekből, Magyarország legnagyobb hala a harcsa, amely szálkamentes, ízletes húsa miatt az ország egyik legkedveltebb étkezési hala is. Népszerű, a gyerekek már a képeskönyvekből megismerik. A harcsa hosszú életű, és folyamatosan növekszik. Bár másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak, napjainkban már a 100 kilogramm fölötti példány is ritkaság, olvasható a haltani társaság közleményében. 

Éhes? Melyikből enne most rögtön?
Harcsa roston
Harcsapaprikás
Harcsa rántva
Harcsahalászlé
 
 
 
 
 
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. január 03. 03:42
"A harcsa hosszú életű, és folyamatosan növekszik. Bár másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak, napjainkban már a 100 kilogramm fölötti példány is ritkaság," Ahogyan az öreg tölgy vagy az öreg szarvas is. Nem hagyják egyesek a harcsákat sem élni, azért ritkaság a nagy harcsa.
Akitlosz
2017. január 03. 03:40
"A harcsa az év hala idén" Ezt tudja a harcsa is? "Mióta a vizák eltűntek a vizekből," No és erről ki tehet? Hát ugyan nem a vizák.
VakzKommondor
2017. január 02. 14:49
Biztos valamelyik Orbán rokonnak harcsa farmja van.
gabor7th
2017. január 02. 14:07
Biztos izgult, hogy megnyeri-e a versenyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!