Veszprém Európa kulturális fővárosa lenne és bevonná a Balatont is

2017. március 22. 17:54

Veszprém úgy kíván az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére pályázni, hogy a közigazgatási határokon átnyúlva, a Balaton-térséggel közösen tervez megfogalmazni kulturális, társadalmi és gazdasági célú fejlesztési terveket, közölte a város polgármestere.

2017. március 22. 17:54

Együttműködési megállapodást kötött az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre pályázó Veszprém városa és a Balatoni Szövetség közös kulturális alapú térségfejlesztési elképzelésekről a szövetség szerdai hévízi közgyűlésén - közölte a város polgármestere.

Porga Gyula közleményében azt írta: Veszprém úgy kíván az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére pályázni, hogy a közigazgatási határokon átnyúlva, a Balaton-térséggel közösen tervez megfogalmazni kulturális, társadalmi és gazdasági célú fejlesztési terveket. Ezáltal a térség egy turisztikai célpontként jelenne meg a pályázatban - fogalmazott. Az együttműködéssel, amelyet Porga Gyula polgármester és Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke írtak alá, a Balaton-térség és Veszprém egymást erősíti, és így minden szereplő nyertesként jelenhet meg, áll a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2017. március 27. 17:59
Támogatom Győrt, ha az esemény kapcsán a nemzetközi váróból kiselejteznék a mega-szocreál, kilógó rugós műbőr fotelszerűségeket meg a hiányos búrájú lámpákat. Bizony, ma ez van. Ennyire nem szocreál a veszprémi pályaudvar, bár az sem egy gyönyörűség.
KeKoP
2017. március 27. 17:53
Én ezt éppen fordítva látom. A városnak nincsen egy normális köztere, alig van egyetlen komolyabb régi házsora, a várból már pont csak a lényeg nem látszik. Nincsen egyetlen kulturális kuriózuma sem, infrastruktúra is alig. Lényegében egy nagy múltú, de elég siralmas jelenű város, kulturális élet alig van. Tíz percig nem tudsz úgy sétálni Veszprémben, hogy ne jöjjen veled szembe a szocreál borzalom. Debrecen, vagy Győr nagyságrenddel alkalmasabb. Veszprém választása esetén nagy ciki lenne a dologból.
Korn
2017. március 22. 19:53
Minek? Nem sok vizet zavar.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik