Egyre vastagabb a jég a Balatonon

2017. január 02. 16:36

Többen már rámerészkedtek a Balaton jegére, de még egy kicsit vastagodnia kell ahhoz, hogy tényleg biztonságosan lehessen rajta sportolni. Ehhez még néhány napra van szükség.

2017. január 02. 16:36

Az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően csaknem összefüggő jégtakaró alakult ki a Balatonon, és ugyan még nem kellően vastag és biztonságos a téli sportoláshoz, többen már korcsolyáznak rajta, főként a déli part védettebb öbleiben.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-nek arról számolt be, hogy hétfőre a Balaton jege a nyílt vízen 5-6 centiméteresre, a sekélyebb területeken és az öblökben ennél pár centivel vastagabbra hízott. Az állaga szilárd, a felszíne sok helyen sima. A jelenlegi vastagság még nem alkalmas arra, hogy a nyílt víz felett a jégre lépjünk – hangsúlyozta, jelezve: a következő napokban a jég további vastagodására lehet számítani, de a hét közepétől várható erős vagy viharos szél hatására sokfelé feltöredezhet a tó jégtakarója és szélesebb rianások, illetve jégtorlaszok alakulhatnak ki.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel azt közölte, hogy hétfőn Siófok partjainál 4-6 centiméteres jégvastagságot mértek, ami még nem biztonságos, így alkalmatlan a téli sportolásra. Hozzátette, hogy a hétvégére egyes területeken alkalmassá válhat a tó jege a korcsolyázásra. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. január 02. 20:59
Akkor télen is át lehet rajta sétálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik