Ennyire gazdagok vagyunk?

2015. augusztus 04. 18:12

Büntetést érdemelne minden felelős kormányzati vezető – beleértve a szocialistákat is –, aki veszni, pusztulni hagyta azokat az értékeket, amelyeket a régi rendszer hátrahagyott.

2015. augusztus 04. 18:12
Somfai Péter
Népszava

„Nézem az egyik internetes honlapon az egykori balatonaligai pártüdülő mai állapotáról készült képeket. A tópart talán legértékesebb partszakaszán negyedszázada még egy gondozott, szépen parkosított komplexum működött, amiből gyomok, romok, lepusztult szeméttelep maradt csak. Mintha az »új rendszer« ezzel akarta volna büntetni az üdülőt azokért, akik egykor ott pihenhettek. Persze, megfordultak itt mindenféle akkori Orbánok, Lázárok, Rogánok is, meg állami Mészárosok és Simicskák, akik horgászva, ultizva építgették politikai kapcsolataikat. De a nyaralók többsége egyszerű párthivatalnok volt, vagy titkárnő. Minden más szóbeszéd.

Büntetést érdemelne minden felelős kormányzati vezető - beleértve a szocialistákat is -, aki veszni, pusztulni hagyta azokat az értékeket, amelyeket a régi rendszer hátrahagyott. Nem lepratelepként kezelni, bezárni, hanem gondozni és korszerű üdülőközponttá fejleszteni kellett volna, amire büszke lehetne a 21. századi Magyarország is. Nem is olyan régen döntött a kormány, hogy lemond az őszödi „rezidenciáról” is, s ki tudja mi lesz a sorsa a másik kiemelten kezelt állami üdülőközpontnak. Csak remélni tudom, hogy nem az, ami az aligainak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2017. január 25. 00:14
Már megint egyoldalúan hülye vagy. Azok az objektumok, amelyek nem passzolnak a mai kor ízlévilágához azokat már eddig is kár volt állni hagyni. Az ötvenes-hatvanas évek szocreál egyszerűsége és avítt praktikuma nem való a mai balatoni miliőbe. Kár lett volna és lenne ezekre tíz fillért is áldozni. Viszont, hogy miért nincsenek még elbontva, az rejtély.
tyIer durden
2017. január 25. 00:14
Bolsiknak kuss van!
balbako_
2017. január 02. 08:35
A régi rendszer értékeit már rég elloptátok.
puszika
2016. augusztus 02. 15:31
És majd a jobbik mindent helyreállít?? Na ne röhögtess!! Massziről jött ember soká ér ide!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik