Bele kell vágni!

2015. augusztus 03. 11:35

A csodálatos környezet, a jó levegő és a természetközeli életforma az, ami vonzott a Balatonon. Interjú.

2015. augusztus 03. 11:35
Molnár Áron „noÁr”
We love Balaton

Mivel foglalkozol most?

 
Körülbelül 6 km-re lakom a tótól, Hegymagason. Szőlőt és gyümölcsöket termesztek, meg mandulát és különféle zöldségeket, bort készítek és ezeket a környékbeli piacokon értékesítem – mindig is vágytam rá, hogy ezt csinálhassam. Ezen kívül elég sokat horgászom és amikor lehetőségem adódik rá, továbbra is dj-zem. (...)
 
Van most egy szűk fiatal réteg itthon, amelyik vonzódik a természethez, szeretné maga mögött hagyni a nagyvárost, és valahol vidéken, akár a Balatonnál fogna saját vállalkozásba, és egyben itt is telepedne le. Szerinted miért van az, hogy sokan mégsem merik ezt megtenni?
 
Elég sok magyarról tudok, akik meglépték ezt, és most minden tekintetben jó életet élnek itt, szóval nem tudom… Talán amiatt, hogy a régióban nem stabilak a megélhetési lehetőségek. Nálam ez egyszerűen úgy zajlott, hogy a magam ura akartam lenni, hogy azt csinálni, amit szeretek. Ahhoz, hogy bármi is megvalósulhasson, első lépésként bele kell vágni!
 
Milyen fejlődést tapasztalsz a Balaton környékén, mióta itt élsz? Változtak‐e valamilyen irányban a megélhetési lehetőségek, az infrastruktúra vagy a tóról kialakított kép?
 
Nem különösebben, habár úgy veszem észre, hogy egyre több és több magyar költözött erre a környékre az elmúlt pár évben. Azelőtt kívülállónak tekintették volna őket, most viszont nagyon jól érzik itt magukat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik