Vezérkari főnök: a magyar hadseregnek fel kell készülni a konfliktusra

2024. május 11. 22:42

Böröndi Gábor elég egyértelműen fogalmazott.

2024. május 11. 22:42
BÖRÖNDI Gábor

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A magyar hadseregnek fel kell arra készülnie, ami az alap rendeltetése: nem béketámogató műveletekre, nem katasztrófavédelemre, hanem konfliktusra, ami egész embert kíván – mondta Böröndi Gábor, vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Ludovika Fesztivál részeként megtartott Száznapos ünnepségen, szombaton Budapesten. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának rendezvényén elmondta, a magyar honvédség jelenleg történének legnagyobb átalakításán megy keresztül. A leendő tisztekre, vezetőkre vár az a feladat, hogy a 21. század magyar honvédséget vezessék – tette hozzá.

„Határaink mellett háború dúl, a Nyugat-Balkán biztonsága kétséges, migránshullámok érhetik el Európát, Gázában hadműveletek folynak, az egész világ forrongásban, átalakulóban van. Azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit” – mondta. A vezérkari főnök hangsúlyozta: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most.

Elvárom önöktől, hogy ugyanúgy, mint ludovikás elődeik, jó tisztek legyenek. Embereket fognak vezetni hamarosan, akár konfliktusban is”

– fogalmazott.

(MTI)

 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 12. 11:10
A határon ezt a sok szemetet le kell lőni! Akik rátörnek egy országra nem jöhetnek semmikor!
Osztap_Bender
2024. május 12. 08:39
Elvárom önöktől, hogy ugyanúgy, mint ludovikás elődeik, jó tisztek legyenek. Embereket fognak vezetni hamarosan, akár konfliktusban is” A volt ludovikás tisztek között igen sok volt a katonanyúzó, népnyúzó, gyilkos elvetemült gazember, a kormányzóra tett esküjüket megszegőkről, a nyilaspártiakról, a nácikat kiszolgálókról nem is beszélve. Jó irányba haladunk ugye, vezérezredes?
Kovács Ubul
2024. május 12. 08:34
Csádban a musZka "tanácsadók" oldalán.
I feel the earth move under my feet
2024. május 12. 08:21 Szerkesztve
A kis dzsíájdzsó feszeng.. örüljön, hogy a buzgó semmittevésükre évtizedeken át volt pénz és most új játékszereket is kapnak meg jó fizetést a seggvakarásért. Helyesebben tenné, ha távol tartaná magát a politizálástól és nem borzolná az emberek idegeit a megalapozatlan kijelentéseivel. Tegyék végre a dolgukat, védjék a határokat a koszlott majomcsordáktól oszt jónapot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!