Ki akarja elölről kezdeni az 1998-as Orbánnal?

2024. május 07. 17:48

Amit Magyar az interjúban előadott, az maga a rémálom.

2024. május 07. 17:48
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Facebook

„Önleleplező és botrányos interjút adott Magyar Péter a lengyel Rzeczpospolita című lapnak, amelynek minden magyar demokratát rémülettel kell, hogy eltöltsön. Nincs kétségünk afelől, hogy a Magyarban messiást diagnosztizáló ellenzékieket ez sem zavarja, de amit Magyar az interjúban előadott, az maga a rémálom. 

Mi ezt látjuk benne kezdettől fogva.

Magyar kijelentette, hogy »az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni, azokhoz az időkhöz, amikor semmi sem fenyegette a demokráciát«. Ennél riasztóbb jövő nem is várhatna az országra. Ez azt jelenti, amit hetek óta írunk, hogy Magyar elölről kezdi azt, aminek a vége felé közeledik nélküle is az ország. Az 1998-as Orbán is egy szörnyeteg volt, és már benne voltak a 2010-es és a 2024-es Orbán csírái. Ki akarja az Orbán korszakot elölről kezdeni?

Az a tény, hogy Magyar azt gondolja, az 1998-as Orbán nem fenyegette a demokráciát, a bizonyítéka annak, hogy Magyar ugyanoda eljutna, ahol most tartunk, csak gyorsabban, mert Orbán már kitaposta az utat, másrészt rendszerének »vívmányait« megtartaná és át is venné. Magyar súlyos téveszméihez tartozik, hogy Orbán veresége esetén azért adná át a hatalmat, mert »maradt benne valami a négy választást megnyerő demokratából«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­­­a­­z­i n­­­i­m­­f­o­m­­­á­­n­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Palatin
2024. május 08. 19:57
Mondjunk valami érdemlegeset is erröl a léhütö, mafla Bartusról.... Az ö nevének betüiböl ezeket a sokat mondó, rejtett igazságokat lehet kirakni: "rosszul abált" (a szalonnát abálják, de Bartust is, ám nála még az sem sikerült) "botlás szarul" (ezt látjuk naponta töle) "busó rá szállt" (a mohácsi burójáráson rossz helyen téblábalt.) Ennyit elég tudnia erröl a gusztustalan Gyurcsány-mócsingról.
SandorL
2024. május 08. 17:38
Na, ide figyu Batus: fogd kezen ezt a futobolond 2-t es menjetek el Gyurcsany hatsoszobajaba, mar var ratok! Beszelgessetek a demokraciarol, meg a szocdem-rol. Az apolok rendszeresen ratok neznek; szoval ne idegeskedj, kesobb minden jo lesz.
auditorium
2024. május 08. 14:06
Az jó jel ha Bartus aggódik Magyar Péter politikája miatt. Az azt jelentené, hogy M-P-nek vannak bölcs ötletei szükséges reformokra, a többi maradhat, mert az út már ki van taposva. Bartus pedig látogassa végig az amerikai egyetemeket és arról irjon legközelebb, lenne mit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!