Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

John Travolta néven mutatkozott be, majd 16 milliót csalt ki egy szarvasi nőtől

2024. május 16. 10:29

A Békés vármegyei nyomozók folyamatosan göngyölítik fel a szálakat, hogy eljussanak a csalókhoz.

2024. május 16. 10:29
Cybercrime - State Office of Criminal Investigation of Lower Saxony

Nyitókép: Julian Stratenschulte / DPA / AFP

Az online bűncselekmények megelőzését, felderítését célzó Mátrix Projektben a Békés vármegyei kibernyomozók egy férfi és négy nő ellen indítottak büntetőeljárást, mert „csalással szerzett pénzt utalgattak”. Volt, akinek John Travolta néven mutatkozott be az az idegen, akinek a kéréseit teljesítette – írta meg a nem mindennapi hírt a police.hu.

Részletekben 16 millió forintot utalt el egy szarvasi nő 2023 októberében idegeneknek, akikkel az interneten ismerkedett meg.

A csaló külföldön szolgáló katonaorvosnak adta ki magát és arra kért pénzt, hogy mentesíthesse magát a szolgálat alól. Miután a nővel bizalmi, romantikus kapcsolatot alakítottak ki, megbeszélték, hogy Magyarországra utazik, és együtt fognak élni. A nő olyan üzeneteket kapott, amelyek látszólag az ENSZ-től, de valójában a csalótól érkeztek és abban voltak az utalással kapcsolatos információk. Először egy magyar nő, majd egy szintén magyar férfi nevén lévő számlára kellett elutalnia. Amikor már tizenhatmilliót elutalt, további hatmilliót kértek tőle, de közben a bankjából felhívták, hogy valószínűleg csalás áldozata lett és tegyen feljelentést.

A nő maga is megpróbált utánajárni a dolgoknak és találkozott az utalások címzettjeivel. Ők azt állították, hogy nem csalók, nem tudják, hogyan került a számlájukra a pénz. Ezt a magát katonának kiadó, a Facebookon Jamesként regisztrált embernek is megírta, aki figyelmeztette, hogy nem lett volna szabad találkoznia velük. Biztosította a nőt, hogy ez nem csalás, a szerelmük be fog teljesülni, amint Magyarországra tud utazni.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának kibernyomozói a szarvasi nő bejelentése nyomán eddig egy férfihez és négy nőhöz jutottak el, akiknek a számláján csalással szerzett pénz jelent meg, és azt valakinek a kérésére tovább utalták, százmillió forint körüli összegeket mozgathattak meg. Van közöttük olyan, akinek egy idő után világossá vált, hogy bűncselekményből származó pénzt kezel, mégis folytatta. Mindannyiuk ellen pénzmosás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. 

Egy másik nő kálváriája a szarvasi károsultéhoz hasonlóan szintén romantikus csalással indult. 

Ő egy magát John Travoltának kiadó idegennel keveredett bizalmas beszélgetésbe, akinek elhitte, hogy az igazi híresség, és ahhoz, hogy találkozzon vele, a menedzsereinek kell elküldeni a pénzt.

Először 3500 dollárt, majd több mint egymillió forintot küldött. Amikor már nem akart több pénzt küldeni, a férfi ajándékokat ígért neki, majd miután elutasító volt vele, érzelmileg zsarolni kezdte. Rávette, hogy nyisson öt bankszámlát és kriptovalutás ügyletekbe is belekeverte a nőt. Jutalékot nem kapott, a férfi a szerelmi legendával tartotta sakkban, és vette rá, hogy teljesítse az utasításait.

A nyomozók folyamatosan göngyölítik fel a szálakat, hogy eljussanak a John Travolta és Frederic néven másokat megtévesztő, megkárosító emberekhez. 

Emellett nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy fogadják meg a bűnmegelőzési tanácsokat, ne legyenek a csalók alkalmazottai! Senki ne telepítsen idegenek kérésére távoli elérést segítő programokat a telefonjára, számítógépére, ne adja meg idegeneknek a banki adatait, kódjait! Ne kattintsanak rá e-mailben kapott linkekre, és ne írják be a felugró felületekre az adataikat! Ne utaljanak, küldjenek pénzt és ne hagyják, hogy a számlájukra idegenek pénzt utaljanak, és legfőképpen ne kezeljenek, utaljanak tovább olyan pénzt, amiről nem tudják pontosan, honnan van, mert így maguk is bűncselekményt követnek el.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
5m007h 0p3ra70r
2024. május 16. 16:15
Tipikus MaPetShow rajongó az áldozat. Imádja ha hülyének nézik. “Árad a tisza my love!” “A péniszem már 26 és napról napra növekszik!” “Tóni a jakttyán fog elmenekülni, ha megérkezem a diktafonommal darling!” “Markold meg az övcsatomat te MILF!” 🤣🤣🤣🤣
hernadvolgyi-2
2024. május 16. 13:34
Pedig Sanyi-bá megírta. "A szerelem, a szerelem, A szerelem sötét verem; Beleestem, benne vagyok, Nem láthatok, nem hallhatok"
5m007h 0p3ra70r
2024. május 16. 12:57
Orsós Dzsontravolta az igazi nevét használta. Az áldozatnak furcsa volt a veterán szanitéc nyírbogáti akcentusa, de nem gyanakodott mert tudta, hogy Tony Curtis apja Ópályiban született.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!