Magyar Péter az új Simicska?

2024. április 16. 21:57

Most, amikor szembefordult Orbánnal, Magyar Péter hirtelen hős lett.

2024. április 16. 21:57
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Magyar Péter nem egy Simicska. Ő semmilyen hozzáadott értéket nem vitt a rendszerbe. Egy szerencsés családban született, és (részben ennek köszönhetően) egy még szerencsésebb házasságot sikerült összegründolnia. A kapcsolatait kihasználva több millió forintot vihetett haza havonta. Amiből aztán igazi zsúrfiúként viselkedhetett. Drága órákkal, sikermellénnyel, hatalmas arccal.

Ugyanolyan jogos volt a vele szembeni ellenszenv, mint Simicska esetében. Ha személyesen nem is ismerték annyian, mint Lajost, de tökéletes megtestesítője volt mindannak, amit az ellenzékiek gyűlöltek a rendszerben. A Fidesz-tábor, a kormányhoz közeli, azzal szimpatizáló emberek számára is nehezen vállalható figura volt.

A semmirekellő, haszonélvező, helyezkedő »NER-lovag« archetípusa. Aki tudta, kerülte is.

Most, amikor szembefordult Orbánnal, Magyar Péter hirtelen hős lett. A maradék »igazikonzervatívok« (bár már senkit sem érdekelnek, sikerült teljesen marginalizálniuk saját magukat) most mögé álltak be, a baloldali messiásvárókkal egyetemben. Utóbbiak Simicska (majd pedig Jakab és Márki-Zay) példájából sem okultak. Újra és újra hisznek, hinni akarnak. És ha valakiben meglátják a reményhozót, aki majd legyőzi a Bicskei Kistérség Néróját, akkor annak minden korábbi bűnét azonnal megbocsátják, és vallásos hittel állnak be a kibontott zászlója alá.

Ami aztán persze ugyanolyan húgyfoltos lesz, mint Símacska zakója. Ráadásul közben a megmondóemberek sem tudnak róla lóvét legombolni, mert neki nincs. Ő is csak kapja. Ő semmit nem hozott létre. Lóvé csak addig van mögötte, amíg a Birodalmi Központ is hisz benne, hogy ő lesz az, aki mostmárténylegvégre eltakarítja ezt a renitenskedő pannonbolsonarót. Amíg ebben reménykednek Langley-ben (a CIA központja Virginia államban), addig tolják bele a dollárt.

És amikor csak a húgyfoltos zakó, az összetekert zászló marad, a nyakbakötött teniszpulóver már a latrinába lóg és szaros lesz, akkor Magyar Pétert ugyanúgy felejti majd el a szekta, ahogy ma már Simicskára is alig-alig emlékezik, Jakab mintha soha nem is létezett volna, Márki-Zayt pedig minden erőlködése ellenére már szalvétával, eltartott kisujjal sem akarja senki megfogni. Mert jön majd az újabb, önmaga hatása alá került, orbánbuktató szektavezér.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Facebook

Idézőjel

Ha a politikai vitáikat az ellenzéki szereplők egymás között nem képesek kulturáltan megvívni, az borzasztó üzenet a változást akaró tömegeknek.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­­­g­ö­s­­­ ­­l­á­­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­n­­­a­k­­­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Szuperszig
2024. április 18. 11:14
A Jusztnak bejönnek az ilyen nyunyókák.
Skywalker_bp
2024. április 17. 22:27
Gyerekek! Elstartolt a vidéki Magyar Péter országjárás Békésben. És nagy a várakozás és nagy a siker. Reped az apátia. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
uszti89-2
2024. április 17. 18:37
Van aki azt mondja Magyar Péter az "új Messiás". Rendben van.Várjuk, hogy mikor megy át a Duna vizén Budáról Pestre. Cölöpök nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!