Vak komondor legyen a talpán, aki érti ezt a bántó kettős mércét Magyar Péter kapcsán!

2024. március 27. 05:38

Vajon mennyivel erősebb az Orbán-kormány illuzórikus megrogyasztásának vágya egy bántalmazott nő melletti szolidaritás kifejezésével szemben?

2024. március 27. 05:38
null
Kacsoh Dániel
Mandiner

Nyitókép: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Bár egyik kiemelt szereplőjük és jó pár médiumok bőven kapott tőle, az úgynevezett független sajtó komoly színpadot ácsolt az új baloldali messiásnak, s úgy tűnik, a kissé perverz lelkesedés egyelőre kitart. Magyar Péter mostanra megtanulta (megtanították neki?), hogyan kell balliberális Orbán-ellenes lózungokat puffogtatni szónoki pózban tündökölve, a jelek szerint erre jó páran vevők, egyes sajtótermékek pedig vígan asszisztálnak a produkcióhoz.

Nézzük, mi is történt!

Egy, Tölgyessy Péter szerint is legfeljebb a sokadik vonalban ténykedő NER-szereplő, aki felesége jogán mégis kiemelt állami eseményeken az első sorban találtatta magát, egyszer csak elveszítette pár jól pénzelő beosztását, a házastársa nem tűrve tovább az abúzust, kiadta az útját, sőt, végül a kegyelmi ügy miatt végül ő is távozni kényszerült a közéletből. Magyar Péter tehát egzisztenciális krízisbe került. Úgynevezett karrierje során először.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Orbán-kormányok eddigi tizennégy éve alatt, miközben pártok sora próbálkozott a hatalom megszerzésével, kudarcról kudarcra bukdácsolva, Magyar Péter havi 4-5 millió forintos fizetéssel igyekezett átvészelni a diktatúrát

– ahogy mostanában ő maga leírja a jelenlegi szisztémát. Milyen sanyarú sorsa volt ennek az embernek, te Jóisten, belegondolni is nehéz! Micsoda áldozat, önfegyelem, tűrés! Aszkéták sora könyörögne a bűvös receptért!

Aztán a vágy „beteljesült”: kikerült a pikszisből, s erre némi spéttel ő maga is rádöbbent. Szertenézett, s nem lelé honját e hazában.

A Diákhitel Központ Zrt. egykori vezérigazgatója, a Mészáros Lőrinc bankjától pár hónapja még jelentékeny apanázst kasszírozó fazon öntudatra ébredt, mint a Skynet, és ez azzal a nem várt következménnyel járt, hogy kiderült: ő mindig is belső kritikusként bomlasztotta a rendszert. Sőt, élete kockáztatása árán, amikor már kezdett fogyni a betevő, még hangfelvételeket is készített – a feleségéről.

Aztán irány a Partizán meg a Telex és a többi, majd az oly rég áhított színpad! Így most azok éljenezhették például a Kossuth tér sarkán, akik tavaly ilyenkor lazán meglincselték volna. Már ha tudják, kinek a felesége, pardon, férje.

Ezt is ajánljuk a témában

Sebaj: Márki-Zay Péter ámokfutása után kár lenne finnyásnak lenni, nála rosszabb nem jöhet,

ráadásul a napszemüveg is olyan jól áll (khm, ha már áll: azt a manipulált fotót nehéz feledni…) a fiatalember arcán, ahogy a hatalom által megszállt ügyészségről értekezik, miután épp odavitte az állítólagosan megsemmisítő bizonyítékot, azt a bizonyos hangfelvételt, ami szerinte azt igazolja, hogy ahová leadta, ott fideszes politikusok manipulálják a dolgokat. Elvileg. Mindegy. Biztos van benne logika, attól még, hogy mi nem találjuk…

Apropó finnyásság! Ugyan a sokszorosan bukott Fekete-Győr András csak kiment a keddi tüntetésre, a baloldali ellenzék aligha örül Magyar úr diadalmenetének.

Ezt legutóbb a furcsa kapcsolattartásban verhetetlen Gréczy Zsolt a Gyurcsány-párt „tévéjében” maga is szóvá tette.

Szavazót ugyanis csak tőlük tud elvenni az új hős. Mindenesetre a Varga Judit által közzétett részletek után jóérzésű ember talán nem, de fideszes bizonyosan nem fog rá voksolni. Ellenben az Orbán Viktorral szemben akár a Sátánnal is összeállóknak lehet, hogy a kevesebb több, így könnyen előfordulhat, hogy ők átpártolnak a siker kovácsainak bajosan nevezhető pártocskáktól a diktafonnal vitézkedő lovaghoz. Meglátjuk.

És akkor pár sorban azért a lényegről is essen szó!

Azok a véleményvezérek, politikusok és megmondóemberek, akik előszeretettel moralizáltak itt az elmúlt hetekben a kegyelmi ügy kapcsán, szörnyetegekről és mentegetésükről magyarázva, korábban pedig a globális metoo-kampány mentén mindenkit is felkérdeztek, nos, ha ők nem akarnak totális ellentmondásba kerülni önmagukkal meg az úgynevezett közerkölccsel,

akkor legyenek szívesek Magyar Péter helyett Varga Judit oldalára állni! Vagy legalább jelezni, hogy megfontolják ezt az opciót!

Ezt is ajánljuk a témában

Vajon mennyivel erősebb az Orbán-kormány illuzórikus megrogyasztásának vágya egy bántalmazott nő melletti szolidaritás kifejezésével szemben? Fontosabb egy politikai cél elérése az erkölcs által diktált magatartásnál?

És hol vannak a kapcsolati erőszak ügyében olyan agilis jogvédők? Csak nem azt akarják sugallni, hogy a fideszes nő akár meg is érdemli az erőszakot?

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szilvay Gergely

Mandiner

Idézőjel

Csak pislogok, milyen nyakatekert kifogásokkal tudnak előállni baloldalon, hogy a jobboldali női politikusokat kívül tartsák a komolyan veendő áldozatok kategóriáján.

A kérdés sajnos költői, amihez

szomorú illusztrációt rajzol az a több ezer röhögős emoji, amit Varga Judit posztjai kaptak az Orbán-gyűlölők hadától.

No meg az a számos, az akármilyen ellenzék valamikori győzelmének drukkoló elemző, aki hideg számítással latolgatja Magyar esélyeit és üres üzeneteit. Vak komondor legyen a talpán, aki érti ezt a bántó kettő mércét!

Összesen 688 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­v­á­­­r­n­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
catalina11
2024. március 28. 22:20
füstszag van, ég a libernyák szemét...
alexandrosz-2
2024. március 28. 21:00
Ha volt bantalmazás, miért tűrte: - egy jogvégzett miniszter, - a szemelyi védelmét ellátók, - a nemzetvédelmi szolgálatok, - a rokonok, - a barátai, munkatársai? Nem volt bántalmazás? Varga egy tehetetlen, hazudozó ócska kvótaribanc. A volt férje egy patkány, akinek a patkánylàny 3 kispatkányt ellett. Most komolyan, ezek után màr ki a faxomat érdekel 2 bukott zsidesz szektás ármánykodása, göbbels tóni hangszerelésében? A blikk szennylap ehhez képest egy tudományos értekezés.
Lajoss
2024. március 27. 21:07
Dani,öröm látni,hogy megszakadtok…😂😂😂 Április 6-án gyere a Parlamenthez! 😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!