Németh Lajos elárulta, Sándor, József és Benedek elhozzák-e a meleget

2024. március 18. 12:22

Komoly veszély fenyegeti az előttünk álló éjszakákon a már virágzó gyümölcsösöket, országos fagy várható – mondta a Mandinernek Németh Lajos. A meteorológus világossá tette: Sándor, József és Benedek idén meleg helyett hideget hoz.

2024. március 18. 12:22

Nyitókép: Miguel Sotomayor/Getty Images

„Sándor, József és Benedek idén meleg helyett hideg időt és kiterjedt éjszakai fagyokat hoz” – hívta fel a figyelmet Németh Lajos. A meteorológus a Mandiner megkeresésére felidézte, már vasárnap elérte hazánkat az a hidegfront, amely a hétvéginél hidegebb levegőt hozott a Kárpát-medencébe. Magyarország középső, derült területein már hétfőre virradóra is fagypont alá csökkent a hőmérséklet, a délnyugati és az északkeleti országrészben a felhők egyelőre megakadályozták, hogy nulla fok alá csökkenjen a hőmérséklet.

A következő két napban, vagyis kedd és szerda éjszaka viszont már országszerte fagypont alatti értékeket mérhetünk, mínusz 3, mínusz 5 fokos minimum-értékekkel. Azokban a gyümölcsösökben, ahol már virágzik a sárgabarack, mindenképp ajánlott a védekezés, ahol erre van lehetőség”

– emelte ki Németh Lajos. A meteorológus arra is rámutatott, hogy a hét második felében már ismét enyhe levegő érkezik térségünkbe, megszűnnek az éjszakai fagyok. A hét eleji száraz időjáráshoz képest a hétvégén már felhősebb, csapadékosabb időre számíthatunk. Országos, kiterjedt esőzés és nagy mennyiségű csapadék ugyanakkor nem várható.

Németh Lajos érdekességképp arra is felhívta a figyelmet, hogy míg februárban többször is előfordult 20 fok feletti hőmérséklet, addig márciusban ilyen értékekre nem számíthatunk. Az előrejelzés szerint egyelőre nem várható jelentős felmelegedés, ám jelentős lehűlés sem lesz a hónap második felében.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makrancos-kata
2024. március 18. 15:34
Emlékszem, amikor ősszel kérdezték a nagytudásúakat, hogy milyen lesz a tél. A prognózis az átlagosnál hidegebb teleket jelzett arra hivatkozva, hogy a sztratoszférában erőteljes melegedés zajlott le - és szépen levezették, hogy ettől miért is kell több tűzifát rendelnünk. Német Lajos ezzel kapcsolatban megjegyezte: egy hétnél előbbre nem látunk. Ennyit mára az időjóslásról.
nempolitizalok-0
2024. március 18. 12:31
szintetikus 2024. március 18. 12:24 A spar túl nagy falat volt? :O Te osztrák érdekeket nézel a magyar helyett??? OK, hogy ballibsi valaki, de ennyire nem kellene kutyába lemenni. A ballibsik mikor tanulják meg végre, hogy a piac az egyik legértékesebb erőforrása egy országnak. Ha gazdáid tudták volna, eleve nem kótyavetyélik el és akkor lehet, meg sem buknak, te pedig nem néznél ma osztrák érdekeket. Kis eszed lenne és informálódtál volna a 2006-os válság idején tudnád, hogy a lenygelek azért úszták meg, mert a belkereskedelmüket lengyel cégekkel fedték le. Ezért ma már védekezniük sem kell, nyugati cégek már nem tudják leuralni mint itt nálunk. Orbánék törekvése nagyon is fontos., mellesleg a ballibsiknek sem mindegy, hogy osztrák cég gazdagodik, vagy magyar.
szintetikus
2024. március 18. 12:24
A spar túl nagy falat volt? :O
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!