Megszólalt az OMSZ: nagy esők jönnek

2023. december 31. 16:45

Méghozzá több hullámban.

2023. december 31. 16:45

Változékony lesz az év első hetének időjárása: enyhe idő várható, de több hullámban kell esőre számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn, újév napján reggeltől északnyugat, nyugat felől gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, de közben az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik.

A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután, késő délután áll el az eső.

Az északnyugati, nyugati szelet élénk, napközben erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum.

Kedden változóan felhős időre lehet számítani, majd sokfelé vastagszik a felhőzet, és estétől helyenként előfordulhat eső, záporeső, nagyobb eséllyel északon. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik. Hajnalban többnyire mínusz 1 és plusz 3, a szélvédett, gyengébben felhős körzetekben mínusz 4 és mínusz 2, kora délután általában 7 és 12, északkeleten 3 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nagyrészt erősen felhős lesz az ég és szórványosan várható eső, zápor.

A délnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalra általában 5 és 9, a szélvédettebb északkeleti tájakon 1 és 4 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután többnyire 7-13 fokra lehet számítani.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaldvi
2023. december 31. 20:07
és elindulok
Same
2023. december 31. 18:13
Azt is mondták ezek a bunkók hogy 23--án 12 fok lesz, és a hó esett. Olyanok ezek mint a HVG. Nem baj ha hazudunk, azt mondunk amit akarunk, mivel szólás szabadság van.
Teringettét
2023. december 31. 17:11
A Cipő nevű énekes is ezt mondta. Isten nyugtassa.
Mandiner444hu
2023. december 31. 16:46
Inkább mint az aszály
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!