Itt a nagy budapesti „betöréstérkép”, ezekben a kerületekben kell a legjobban zárni az ajtókat

2023. augusztus 14. 08:43

A rablók felettébb trükkös módszerekkel figyelik ki a potenciális áldozatukat.

2023. augusztus 14. 08:43

Ahogy a Növekedés hírportál a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól megtudta: a fővárosban a regisztrált betörések száma az idei év első felében 402 volt, amíg tavaly ugyanebben az időszakban valamivel több: 444. A portál által közzétett nagy budapesti „betöréstérkép” szerint 

a rablók a főváros tehetősebb kerületeiben támadnak inkább és trükkös módszerekkel figyelik ki a potenciális áldozatukat.

Az oldalon felidézték egy négyfős rablóbanda esetét, akik kifigyelték, kik járnak luxusautókkal a városban, majd illegális módszerekkel a biztosítói adatbázisokból kiderítették, merre élnek a tulajok. A helyszíneken több felderítést is tartottak és kifigyelték azt is, hogy a lakók mikor nincsnek otthon. Ezzel a módszerrel 16 ingatlanba törtek be és mintegy 34 millió forintos kárt okoztak, mielőtt a rendőrök elkapták volna őket.

A lap által közölt térképről látszik, hogy betörések tekintetében a főváros V., VI. és II. kerületében élők vannak veszélyben.

Százezer lakosra jutó lakásbetörések száma a budapesti kerületekben (2019):

Forrás: prestat.lechnerkozpont.hu

Mint írták, a tolvajok inkább a kertes házakat szeretik, ugyanis ezekben könnyebb nagyobb értéktárgyakra bukkanni, ráadásul a kétszintes ingatlanoknál esténként kevésbé kell tartani a bentlakóktól, mert a hálószobák általában az emeleten vannak.

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2023. augusztus 25. 13:19
Minden kerületben ott vannak a megfigyelők, akik figyelik a házakat, a tulajdonosokat, a család tevékenységét. Amint kiteszik a lábukat, jelentik a címet az elkövetői körnek. A helyzet jelentésekért pénzt kapnak a helyi, beépült megfigyelők. Mindenki ismeri őket, a mercis szomszédokat., akik látszólag cél - és jogosítvány - nélkül furikáznak fel s alá az utcákon.
Osztap_Bender
2023. augusztus 14. 14:00
Százezer lakosra jutó lakásbetörések száma a budapesti kerületekben (2019): Szabjátok meg, csak felhívnám a figyelmeteket, hogy jelenleg 2023 augusztusa van, legalábbis itt Szentendrén. Nap süt cudarul, hőmérséklet 31 fok Celsius.
istvanpeter
2023. augusztus 14. 13:44
De viszont csak egyetlen fontos pontot kellene kijelölni és kiépíteni, még pedig azt, ahol a betörőket és a rablókat szépen sorban felakasztják!
Kormánypárti2
2023. augusztus 14. 12:21
Már érteni vélem a ballibsi elvtársak jajveszékelését. Ha 16 betörésből csak 34 misit sikerült összekaparniuk a betörőknek az elvtársak tenyészhelyeiről, akkor tényleg tragédia számukra hogy már nem osztogathatják egymásnak mások pénzét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!