Egy 98 éves hölgy mesterlövésznek jelentkezett az ukrán hadseregbe

2022. május 10. 10:25

Olga Tvjordohlebova a Vörös Hadsereg katonájaként szolgált, tengernyi kitüntetése van, és éveken át a vinnyicai KGB munkatársa volt.

2022. május 10. 10:25
null

Egy „98 éves anyóka mesterlövésznek jelentkezett az ukrán hadseregbe” – írja keddi cikkében az Index. Mint a portál fogalmaz, Olga Tvjordohlebova „a Vörös Hadsereg katonája volt a Nagy Honvédő Háborúban, tengernyi kitüntetése van, anyanyelve orosz, és éveken át a vinnyicai KGB munkatársa volt.”

„Ki gondolta volna, hogy 80 év elteltével újra jelentkezni fogok?”

Az Index szerint az idős hölgy el is ment a sorozóbizottsághoz, és jelentkezett mesterlövésznek, de nem az orosz, hanem az ukrán hadseregbe. Életkorára való tekintettel azonban természetesen elutasították a hölgy jelentkezését. Mint az Index fogalmaz, azonban

olyannyira, hogy a Wall Street Journal fotóst és újságírót küldött a nyugat-ukrajnai Vinnyicába (ukránul: Vinnicja), hogy feldolgozzák a 98 éves hölgy történetét.

„Most azok ellen harcolunk, akikkel nyolcvan éve vállvetve küzdöttünk a nácik ellen”

„Ki gondolta volna, hogy nyolcvan év elteltével újra jelentkezni fogok önkéntesnek?” – mosolyodik el egy felvételen a Nagy Honvédő Háború veteránja. – „Csak az a furcsa, hogy most azok ellen harcolunk, akikkel nyolcvan éve vállvetve küzdöttünk a nácik ellen, és akikkel bajtársakként Berlinig meneteltünk…” – mondja.

Mint az Index fogalmaz, a hölgy mesélt az ukrán újoncoknak arról, hogyan veszítette el a bátyját és az édesapját a második világháborúban. Az orosz anyáknak pedig videóüzenetet küldött, amelyben arra biztatta őket, ne engedjék el a fiaikat ebbe a testvérgyilkos háborúba – tájékoztat a portál.

A hölgy nyilatkozatáról készült orosz nyelvű videót itt tekinthetik meg:

Egy kapcsolódó angol nyelvű Twitter-bejegyzést pedig az alábbiakban olvashatnak:

Nyitókép: Pillanatkép, YouTube-videó

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2022. május 11. 08:05
A legjobb, hogy a háború után évekig a KGB-nek dolgozott Vinnyicán. (Igazi jóeNber.) Az egyébként nem Nagyszőlős?
Málaga21
2022. május 10. 19:42
Nem unjátok még?
Akitlosz
2022. május 10. 18:15
Ukrajna lakosságából mennyi az ukrán anyanyelvű? Kicsit furcsa, hogy az ukránul sem feltétlenül tudók lövészkednek ennyire Ukrajnáért. Európa összes többi országa kevésbé rossz hely Ukrajnánál. Mégpedig nem kicsit.
sarzal
2022. május 10. 16:37
akkor most már szeretjük a volt kágébéseket...a mamóka meg simán pótolja a kanadai gyereket, kettőt akár járókerettel is tud lőni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!