Karácsony Gergely is előre megy, nem hátra

2022. február 01. 11:00

Megnőtt a főpolgármester fizetése.

2022. február 01. 11:00
null

Kikerültek a 2022-es vagyonnyilatkozatok, Karácsony Gergely tulajdonában  a legújabb bevallása szerint az a két ingatlan van, amelyek már a tavalyi vagyonnyilatkozatában is szerepeltek. Az egyik egy 14. kerületi ház, a másik egy 189 négyzetméteres telken fekvő, 37 négyzetméteres üdülő Siófok-Sóstón, amit 2020-ban vásárolt. A főpolgármesternek mindkettőben 50 százalékos tulajdonrésze van.

Készpénz és kintlévőségek

A főpolgármester fizetése megnőtt 2021-hez képest, tavaly a bruttó jövedelme 1 millió 490 ezer 745 forint volt, idén már 1 millió 725 ezer forint. Készpénzállományáról szólva a főpolgármester 1 millió forint készpénzről tett nyilatkozatot. 

Karácsony 28 millió 349 ezer forinttal tartozik egy pénzintézetnek, és további 3,7 millióval magánszemélyeknek. Ennek visszafizetésével nem sietett, kintlévősége ugyanennyi volt már egy évvel korábban is.

Pénzintézettel szembeni tartozásából egy keveset törlesztett, 30 millióról 28 millió 349 ezer forintra dolgozta le tartozását a főpolgármester, míg a lakáspénztári megtakarítása 312 ezer forinttal nőtt (az összeg immár összesen 2 millió 112 ezer forint).

***

Karácsonyéknak nem jön ki a matek, több adó folyt be, mint amivel számoltak

A Fővárosi Önkormányzat számai is adótöbbletről árulkodnak. Ennek ellenére a főpolgármester ismét kivéreztetésről beszél. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2022. február 02. 12:48
bárcsak a cseh katka a talpával simogatná a farkam... olyan jó lábfétises talpvillantós esküvői fotói vannak
manitowoc
2022. február 01. 15:18
Mandiner: "A főpolgármester fizetése megnőtt 2021-hez képest, tavaly a bruttó jövedelme 1 millió 490 ezer 745 forint volt, idén már 1 millió 725 ezer forint." Hogy MIÉRT nőtt meg Karácsony fizetése, azt ÖÖÖgyesen nem írta meg a Mandiner. Nos, EZÉRT NŐTT MEG: "Váratlanul a polgármesterek fizetésének jelentős emeléséről döntött KORMÁNYPÁRTI JAVASLATRA az Országgyűlés egy friss törvénymódosítás elfogadásával. ... Az utolsó parlamenti ülésnapon egy sor más jogszabály mellett elfogadta az Országgyűlés a polgármester fizetésének emelését is, ami magukat az érintetteket is meglepte, mivel az illetményemelésről szóló kormánypárti javaslat hirtelen került bele egy kulturális témájú törvénymódosító csomagba. ... Az intézkedés „szépséghibája”, hogy az előterjesztők javaslata szerint külön forrást nem rendelnek a költségvetésből az önkormányzatoknak, hogy fedezhessék az illetményalap emelését. Az önkormányzatoknak eszerint maguknak kell előteremteni a forrást a béremelésre, miközben a járvány, illetve a kormányzati elvonások miatt amúgy is feszítettek a költségvetési kereteik." Teljescikk: https://hvg.hu/itthon/20211214_Szazezrekkel_no_jovore_a_polgarmesterek_fizetese
Lauder Stenonis..
2022. február 01. 13:22
Viccesek az itt kommentelő fideszesek. És természetesen a kis szösszenetet író Névtelen Senki is. A polgármesterek, így a budapesti főpolgármester fizetését az országgyűlés határozza meg. Legutóbb 2021. decemberében szavaztak erről az országgyűlési képviselők. És akkor is emelték a polgármesterek illetményét, Karácsonyét bruttó 200 ezerrel. És ezt szépen meg is szavazta a 133 bátor ember. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Dezsőke
2022. február 01. 13:02
Karácsony teli van veled a hócipőnk,, menj előre, kifelé az ajtón...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!