Az Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt fogott el a TEK a napokban

2021. október 04. 21:52

Az ügy összefügg a júniusban elfogott, magát iszlamistának valló, fiatal kecskeméti férfi ügyével.

2021. október 04. 21:52
null

A Terrorelhárítási Központ elfogott egy Iszlám Államhoz köthető fiatalt a napokban. Az ügy összefügg a júniusban elfogott, magát iszlamistának valló, fiatal férfi ügyével, ugyanis az ő kommunikációját elemezve bukkantak rá a most elfogott fiatal férfival való levelezésére. Ezzel egyszerre a német rendőrségtől is kapott egy információt a TEK, hogy ez a férfi különféle dzsihadista harcra buzdító anyagokat osztott meg online.

Az elfogott férfinél több ezer lementett fájlt találtak meg,

amelyeken a legkegyetlenebb és változatosabb kivégzési módok szerepeltek, terrorpropaganda mellett.

A TEK főigazgatójának a tájékoztatása szerint a férfi olyan oldalakat is elért, amikhez rendszergazda hozzáférés is szükséges.

A 23 éves, magát muszlim vallásúnak valló férfi Magyarországon élő magyar, apja is Magyarországon született, ám családja algériai felmenőkkel rendelkezik. A fiatalnak nagyon nehéz a családi háttere – emelte ki a TEK főigazgatója, megjegyezve: a terrorszervezetek pont az ilyeneket keresik, akik reményvesztettek, úgy érzik senkik.

A Fővárosi Főügyészség megkeresésünkre közölte, a korábban elfogott kecskeméti fiatal letartóztatását a bíróság dec 2-ig meghosszabbította.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. október 05. 05:20
Az iszlám államhoz köthető A bolgár tehén meg Gyurcsány cövekéhez köthető.
Sincero
2021. október 05. 04:00
"Vesszen Orbán! Éljen Mohamed!" (aláírás:) hatpárti koalíció
Kanmacska
2021. október 04. 23:48
Jav: Ő :))
Kanmacska
2021. október 04. 23:47
Kitoloncolni Algériába őt és a családját, felmenőstöl. Legyen családegyesítés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!