Szijjártó: Kedd reggeltől újra üzemel az esztergomi teherkomp

2020. június 01. 20:31

Az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítása jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is.

2020. június 01. 20:31

Mint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán olvasható, Magyarország határain a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb biztosítása. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia Magyarország második legfontosabb exportpiaca, a két ország kereskedelmi forgalma meghaladja a 10 milliárd eurót.

A miniszter hozzátette: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára már hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását, ami jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is. Az egyeztetések végül sikerre vezettek, kedd reggel 6 órától újra üzemel az esztergomi teherkomp – emelte ki Szijjártó Péter.

(MTI)

Címlapképen: Az Árpád nevű komp közlekedik az Esztergom és Párkány közötti teherkomp átadásának napján a párkányi teherkomp kikötő közelében 2016. szeptember 9-én. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!