Orbán a Gazprom-vezérrel tárgyalt a parlamentben

2016. december 05. 18:39

Fejlesztenék és folytatnák a Gazprom és Magyarország közötti együttműködést, legalábbis erről tárgyalt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben Viktor Zubkovval, az orosz gázcég első emberével.

2016. december 05. 18:39

Megbeszélést folytatott egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatóságának elnöke hétfő délután az Országházban, közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel. A találkozóra annak kapcsán került sor, hogy Budapesten ünnepséget rendeztek az orosz-magyar gázszerződés 20 éves évfordulója alkalmából.

A magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyaláson - amelyen részt vett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is - szóba került Magyarország ellátásbiztonsága, a megfizethető földgázellátás fenntartása, amelynek biztosítása szempontjából kiemelkedően fontosak a hosszú távú szerződések.

Viktor Zubkov és Orbán Viktor az együttműködés fejlesztését és folytatását tűzték ki célul, közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. (MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. december 06. 08:13
Anna Novákova álmoskönyve szerint az ilyen esemény újabb tízmilliárdokat jelent Garancsinak. "Orbán a Gazprom-vezérrel tárgyalt a parlamentben"
császár
2016. december 05. 22:55
Aki a Gazprommal tárgyal, az nem egyszerűen az oroszokkal tárgyal. A Gazprom olyan cégeket és pozíciókat vett meg, amelyek révén az egész európai energiakereskedelmet ellenőrzi. Más kérdés, hogy kik tárgyalnak a mi nevünkben ezekkel a hót profi és percrekész kökemény emberekkel. Gyurcsányt is palira vették. Az ő érdekeik érvényesültek, de a mi pozíciónk nem javult Megint más kérdés, hogy kell-e nekünk olcsóbb gáz, ha aztán a hesznot a MeT fölözi le oszt jónpot
noMores
2016. december 05. 21:38
Bastya elvtars in action
FermiParadox
2016. december 05. 20:56
A nem megújuló energiaforrásoké a jövő. Meg a nyomdaiparé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!