Uber: Munkahelyeket tenne tönkre a kormány javaslata

2016. április 29. 19:58

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője szerint a kormány legújabb javaslata munkahelyeket tesz tönkre és nem veszi figyelembe 150 ezer, többségében fiatal felhasználó érdekeit, emellett alkotmányellenesnek és uniós jogot sértőnek is tartja azt.

2016. április 29. 19:58

Az Uber szerint munkahelyeket tesz tönkre és nem veszi figyelembe 150 ezer, többségében fiatal felhasználó érdekeit a kormány javaslata, amely az eddiginél súlyosabb szankciókkal sújtaná az engedély nélkül taxizókat. Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteki nyilatkozatára reagált MTI-hez eljuttatott közleményében.

Magyarországon 1200 autós partner használja az Uber platformját, aki rendelkezik személyszállítói engedéllyel, befizeti az adókat, és minden egyes utat követően számlát ad az utasnak – áll az Uber közleményében. A sajtóban megjelent hírek alapján úgy látják, hogy a kormány tervei alkotmányellenesek, és sértik az uniós jogot is, emiatt minél előbb szeretnék megismerni a tervezett változások pontos részleteit. Addig is az Uber folytatja működését Budapesten, és változatlanul kiáll minden egyes autós partnere mellett – szögezte le Fekete Zoltán.

A Fónagy János által ismertetett javaslatok között van, hogy három évre is levehetnék a rendszámát annak, akit ismételten tiltott taxizáson kapnak. A tervezett változásokkal azok a sofőrök is szankcionálhatóvá válnak, akik személygépkocsi személyszállító engedély kiváltásával próbálják legalizálni tevékenységüket. Az Országgyűlés a javaslat elfogadása esetén felhatalmazást adhat a szakhatóságoknak a bírság ellenére ismételten engedély nélkül végzett diszpécsertevékenység korlátozása érdekében a követelményeknek nem megfelelő szolgáltatást biztosító, vagy azt népszerűsítő elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételére. A honlapok, alkalmazások blokkolása 365 napra szólhat. A törvényjavaslatot hétfőn nyújtják be a parlamentnek, amelyet a képviselők három hét, egy hónap alatt elfogadhatnak.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamarhegy
2016. április 30. 12:47
Jelenleg az a helyzet, hogy ha nem akarok üres autóval, egyedül utazni, akkor a Déli pu.-tól Rákospalotáig nem szervezhetek, nem hirdethetem meg az üres helyeket és nem vihetek el másokat költségmegosztás keretében, de ha a Déli pu.-tól Debrecenig megyek, akkor szervezhetek, hirdethetek és elvihetek magammal másokat? A jogállam értelmezési kereteit a budapesti taxisok érdekei mentén húzza meg a Magyar Állam?
bunko_jobbos
2016. április 30. 10:11
Azt szögezzük le, hogy a taxisokkal szinte senki sem szimpatizál, mert erőszakos, bunkó banda. (Nem fejeltjük a blokádot sem.) DE. Ők Magyarországon költik el a pénzt, míg a köcsög multigecionális meg viszi a zusába vagy a szesellre. És persze rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Nyalják ki. Ilyen a szolidaritás. Teljesen egyetértek a kormánnyal.
rosszkutya
2016. április 30. 09:57
Márpedig mi úgy játszunk, ahogy mi akarunk - szólt a gyarmatosító helyi képviselője.
Teknős
2016. április 30. 06:48
Gúnyolódik a szemétláda! Ez pont olyan, mint a feminizmus. Az idióták azt hiszik a nőkért van,pedig a valóságban, csak a nők megfelelési kényszerét kihasználó szemétládák gyülekezete. A felületes embereket könnyű megvezetni a modernitás és a liberalizmus jelszavaival. A nőknek nem éreke a feminizmus, a többség nagyon jól el lenne a családjával és a társadalom is ellenérdekelt az UBER -féle multinacionális cégek térnyerésében, de ilyenkor ránk sütik a bélyeget, hogy összeesküvés elmélet és gúnytárgyává tesznek. Ennek felismerése bölcsesség kérdése, amit nem sokan érnek el,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!