Csepreghy: 100-200 ezer közalkalmazottat át lehet terelni a versenyszférába

2016. január 05. 13:34

Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár szerint nem fenntartható, hogy a magyarok egytizede, az aktívak egynegyede dolgozik az államnak. A kormány célja hosszú távon az, hogy az összes foglalkoztatott egytizede legyen közalkalmazott. Ez Csepreghy számait használva azt jelenti, hogy hatszázezer embert terelnének át a versenyszférába. Rövid távon csak 100-200 ezer embert érintene az elképzelés.

2016. január 05. 13:34

A „skandináv modellre” térne át hosszú távon a kormány a közalkalmazottak számát tekintve Csepreghy Nándor szerint. Ez azt jelenti, hogy míg az államtitkár szerint jelenleg az összes foglalkoztatott egynegyede, azaz egymillió dolgozik az államnak, addig a jövőben ezt a számot 400 ezerre, tehát az összes foglalkoztatott egytizedére csökkentenék. Ez azt jelenti, hogy végső soron hatszázezer közalkalmazottat „terelnének át” a versenyszférába.

Csepreghy ugyanakkor azt is elmondta, hogy ebben a ciklusban csak 100-200 ezer embert érintene a tervezett irányváltás. Az államtitkár szerint ilyen gazdasági növekedés mellett hosszú távon – 5-15 év alatt – a fent említett cél elérése nem irreális elképzelés, mert létre fog jönni a megfelelő mennyiségű munkahely a versenyszférában. Az átképzés költségeinek egy részét az állam állná. Az államtitkár ugyanakkor leszögezte: senkit nem fognak az út szélén hagyni, nem küldenek el senkit, amíg nem biztosított a jövője.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2016. január 06. 03:04
Su-su bolondság https://www.youtube.com/watch?v=JbWvzNlo-Yw
Tintamin
2016. január 05. 23:01
:)))))))) Jaj, ti seggarcubarmok, hat a sajat krt kezetekkel badztatok szet a teljes magyar piacot, hova akartok atdobni ennyit? A kozmunkaprogram jol fog mutatni az partteveben: az egymillio kozmunkas orszaga. Faszak vagytok !!
potyka
2016. január 05. 20:44
Tök egyszerű! Közmunkásként kell foglalkoztatni mind! Ej Fleto ha te csináltad volna ezt? :DDDDDDD
Türelem
2016. január 05. 19:53
Lehetne kérni egy három diplomás, három nyelvet beszélő vízvezeték szerelőt? Nem baj, ha doktorija is van. Csak értsen hozzá. Egyébként meg a robotok, a számítástechnika elterjedése okán egyre kevesebb élőerőre lesz szükség. Persze van egy másik opció is, a gépromboló takácsoké. Nem kellene már mindent a gépekre, a robotokra bíznunk, s munka helyett a Rudas kupola medencéjéből szemlélnünk a világot? Mi ez a földhözragadtság? Ez a sietség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!