Kóka is volt Orbánnal Szaúd-Arábiában

2014. március 26. 09:43

Az SZDSZ egykori elnöke volt annak az üzletemberekből álló delegációnak, amelyik Orbán Viktorral utazott Szaúd-Arábiába. Kóka János annak a Cellum-csoportnak keresett új piacot, amelyben Gyurcsány Ferencnek és Oszkó Péternek is van érdekeltsége.

2014. március 26. 09:43

Kóka János Szaúd-Arábiában lobbizott a mobilfizetési szoftverekkel foglalkozó Cellum-csoportnak. Az SZDSZ-elnöke az Orbán Viktorral érkező 120 fős üzleti delegációnak volt a tagja – írja az Index.

Az egykori gazdasági miniszter a portálnak elmondta: tudatosan Orbán Viktor szaúdi látogatására időzítette saját útját, így került a 120 fős delegációba. Mint fogalmazott: „minden politikai széljárástól függetlenül természetesen hiteles hátteret ad a miniszterelnök jelenléte”.

Kóka János 2011 óta a mobilfizetési megoldásokat kínáló Cellum vezérigazgatója. Kóka szerint a magyar fejlesztésű szoftver az egyik legígéretesebb termék, amellyel magyar cég megjelenhet a külföldön, Szaúd-Arábia pedig az óriási mobilpenetráció és a nagy belső távolságok miatt ideális piac lehet. A cég Bulgáriában már létrehozott egy leányvállalatot, amelyben 12 százalékos tulajdon része van a Gyurcsány Ferenc birtokolta Altusnak. Korábbi lapinformációkra hivatkozva az Index azt is írja, hogy Oszkó Péter még 2011-ben 400 millió forintot fektetett a cégbe, amivel így igazgatósági tagsághoz jutott a vállalat központi egységében.

Kóka az Indexnek elmondta azt is, hogy diplomata útlevéllal utazott Szaúd-Arábiába, ami hasznos az üzletembereknek, hiszen megkönnyíti a bejutást olyan országokba, ahol nehézkes a vízum beszerzése, illetve az ügyintézés is sokkal egyszerűbb így.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya1
2014. március 26. 20:01
"""Kóka János 2011 óta a mobilfizetési megoldásokat kínáló Cellum vezérigazgatója.""" Csak nem ezért államosították idehaza a mobilfizetési megoldásokat? Tiszta szerencse, hogy Magyarországon magyar vállalkozók szabadon vállalkozhatnak. Ja.....csak akkor ha Orbán seggét nyalják. lsd. Waberer....
I.Preskin
2014. március 26. 19:57
Homokbiztos számítógépek?
JohnnyFirpo
2014. március 26. 18:05
http://index.hu/belfold/2014/03/26/szijjarto_peter_kert_diplomata_utlevelet_koka_janosnak/ Biztosan csak csapdába akarták csalni Kókát, hogy a köztudottan szigorú Szaúdi törvények alapján tudják elszámoltatni. Mást nem tudok elképzelni, hiszen Kóka a maffiabaloldal egyik oszlopos tagja volt.
csuka
2014. március 26. 15:28
http://alfahir.hu/orban_viktorral_utazott_koka_janos_szaud_arabiaba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!