Heti Válasz: Közösen üzletel Gyurcsány és Kóka

2012. március 07. 13:36

Közös bulgáriai üzletbe kezdett Kóka János, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc, de Oszkó Péternek is van köze a bizniszhez – írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz.

2012. március 07. 13:36

Közös szófiai vállalkozást alapított Cellum Bulgaria AD néven 2011 novemberében Kóka János és Gyurcsány Ferenc – írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz. A mobilfizetési megoldásokat fejlesztő, Kóka által irányított Cellum Global Zrt. korábban közölte, hogy a bolgár Corpbankkal közösen a Balkán meghódítására készül, az azonban csak a bolgár sajtóanyagban szerepel (a magyarban és az angolban nem), hogy az üzletbe beszáll az Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft., amely Gyurcsány  Altus Befektetési Zrt.-jének leányvállalata. A Heti Válasz írása szerint a bulgáriai részvénytársaság öttagú igazgatóságában két magyarnak jutott hely: Kókának és a szófiai születésű Dobrev Klárának.

A lap szerint a Kóka-Gyurcsány üzletnek volt állami előzménye. A mobilparkolást, a mobil-autópályamatricát és a mobillottót kifejlesztő (jelenleg már a bankkártyaként használható maroktelefonok világával kecsegtető) Cellum-csoport ugyanis 2005 és 2008 között 720 millió forintnyi uniós és magyar közpénzt nyert el kormányzati pályázatokon. Hozzáteszik továbbá, hogy bár Kóka papíron csak 2011-től tisztségviselője a Cellumnak, a Heti Válasz birtokában lévő adatok szerint korábban sem állhatott távol a „cégiesült” mobilfejlesztés – írja a lap.

A Heti Válasz szerint a Cellum-projektben Oszkó Péternek is jutott szerep, a volt pénzügyminiszter ugyanis az OTP kockázati tőkealapját kezelő PortfoLion Zrt. vezéreként tavaly 400 millió forintot fektetett a cégbe. Ezzel igazgatósági tagsághoz jutott a vállalat budapesti egységében.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. március 08. 00:05
És? Mások pedig másokkal üzletelnek....a biznisz már csak ilyen.;)
ballada
2012. március 07. 22:57
Hiányzó költségvetés pénze megvan ,elvtársak mozgatják a magyar államtól ellopott tőkét.Rá kéne csapni és az államaósságot törleszteni vele.
ballada
2012. március 07. 22:54
Meg kéne nézni a vagyon bevallásukat a tisztelt elvtársak mit írtak be és következő szerepel e benne ,Dobrev Klára, Szófia, Oszkó Péter, Bulgária, belföld, Kóka János, külföld, Gyurcsány Ferenc.Honnan ez a nagy tőke????
pusztaierzsi
2012. március 07. 16:01
http://www.origo.hu/itthon/20120305-a-fidesz-gazdasagi-hatorszaganak-epulese-i-resz.html?olvastam http://www.origo.hu/itthon/20101206-a-kozgep-es-a-fidesz-kapcsolata-a-ceg-tortenete.html http://www.origo.hu/itthon/20090511-korrupcio-partfinanszirozas-modszerek-technikak.html Javaslom elolvasni mindegyiket, aztán lehet erkölcstelenséggel, stb. vádolni GYF-et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!