Kritizálta a holokauszt-kiállítást a KIM államtitkára

2011. március 29. 20:30

Gál András Levente szerint a Holokauszt Múzeum kiállítása azért nem jó, mert felesleges feszültséget kelt.

2011. március 29. 20:30

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint rossz a Holokauszt múzeumban megrendezett kiállítás egy része, mivel az úgy épül fel, hogy a katonai bevonulásokat mutatja, ami nincs ok-okozati összefüggésben a valós történelmi eseményekkel - írja a Klubrádió.

Kovács Mária történész szerint szerint ez egy orwelli gondolat, ezzel azt állítja az államtitkár, mintha lehetne olyan kiállítást rendezni a Holokausztról, ami nem kelt feszültséget.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2011. március 30. 14:49
Azért mindenkinek felhívnám arra a figyelmét, hogy a Klubrádió a valós problémáról teljesen elterelve a szót, az esetet "a Holokauszt" megváltoztatásaként értékeli. Kedves Askeladden, önnek azt javasolnám, hogy legyen olyan kedves, és fejezze be azt, hogy a történelmet visszafelé olvassa, és főleg úgy, ahogy a győztesek megírták. Antiszemitának lenni mást jelentett 1944-ben, mint mondjuk 1920-ban, vagy ma, német szövetségesnek lenni pedig teljesen más volt 1938-ban, mint 45-ben, főleg úgy, hogy utóbbi esetben katonai megszállás alatt állt az ország! Magyarország volt Európában az utolsó, amely deportálta a zsidóságot, amíg lehetett, megvédve a németektől, még úgy is, hogy azt gondoltuk, kitelepítés lesz a sorsuk. Ja, és megjegyezném, hogy a nagy antifasiszta Szovjetunió Szibéria legótvarabb sarkában talált "otthont" zsidóinak (Birobidzsán név mond valamit?), az USA pedig elzárkózott a befogadásuktól. A történelem nem fekete és fehér, kedves Askeladden, a másik dolog pedig az, hogy gondoljon bele, ha Ön ott van 1944-ben Budapesten, vagy ön vezeti a vonatot Auschwitzba, életét adta volna egy vészfék meghúzásáért, vagy parancsmegtagadásért? Hiszen erre még zsidók sem voltak hajlandóak másik zsidók érdekében! Ön megtette volna? És ha megtette volna, a saját halálán túl mit ért volna? Vagy akkor a holokausztért ezek szerint minden ember felelős? Hetedíziglen?
drieno
2011. március 30. 08:15
"A deportálásokat néhány 100 fős német irányítás alatt 200 ezer magyar tisztviselő és csendőr végezte el, abban a hiszemben, hogy ők a törvényes magyar hatalom intézkedéseit hajtják végre - hangsúlyozta Kovács Mária történész a műsorban." na meg a wehrmacht, az ss, a gestapo "támogatásával" és valahogy többször is leállt a folyamat valahogy a környező országokból idemenekült az összes zsidó, aki csak bírt, tekintve, hogy ott őket szabályosan irtani kezdték valahogy a zsidó szervezetekhez nem jutott el az "auschwitz jegyzőkönyv", mert veszélyeztette volna a "kasztner vonat" indulását valahogy a kormányzó többször is leállíttatta a transzportokat, utoljára fegyveres erővel valahogy a fő transzportszervező veesenmayer 1951-ben kiszabadult, viszont eichmannt még brazíliából is visszalopták és kivégezték valahogy mindez kimaradt a történelemkönyvekből és a holokauszt múzeumból is
1120
2011. március 30. 01:04
Az eredeti cikkben Ormos Máriára hivatkoznak, mint nemzetközi hírű történészre. Ez az Ormos Mária ugyanaz az Ormos Mária, aki az MSZMP Politikai Bizottságának is tagja volt és mint ilyennek 1990-ben el kellett volna takarodnia még a katedra közeléből is!
picur3ka
2011. március 30. 00:56
Magat holnap kivizsgaljak a partkozpontban. Valljon reszeget, lehet, hogy sulyosbito, nem tudom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!