Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Perelne az MSZP

2010. október 25. 14:48

A Fidesz már hétfőn elfogadtatná a képviselőkkel a négyötödös többséget igénylő nyugdíjpénztár-választási törvényt. Az MSZP előzetes alkotmánybírósági normakontrollt szeretne, valamint büntető- és polgári perekkel fenyegeti a kormányt.

2010. október 25. 14:48

Még hétfőn elfogadtatná a Fidesz a parlamenttel Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott törvényjavaslatát a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról. Lázár János kormánypárti frakcióvezető elmondta: véleménye szerint minden tisztességes képviselő támogatni fogja majd a négyötödös többséget igénylő javaslatot.

Az MSZP eközben előzetes alkotmánybírósági normakontrollra küldené a törvényjavaslatot: a párt arra kérte fel Schmitt Pál köztársasági elnököt hogy ne írja alá a jogszabályt - közölte Mesterházy Attila frakcióvezető.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja bejelentette: pártja büntető- és polgári pereket indít, ha az Országgyűlés elfogadja a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket érintő törvényjavaslatokat. Úgy fogalmazott: sikkasztás az, amikor valaki a rábízott értéket eltulajdonítja vagy azzal sajátjaként rendelkezik. Szanyi Tibor szerint mivel várhatóan több száz képviselő fogadja majd el a törvényjavaslatokat, ez a bűnszövetség fogalmát is kimeríti.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gillag74
2010. október 25. 18:43
Tibi!Nagyon konstruktív ellenzék vagytok,úgy ahogy azt ígértétek!Ahol tudtok,ahogy tudtok,úgy próbáljátok hátráltatni a kormányt a munkájában.Ha ez a konstruktív,akkor tényleg megy ez nektek!Amúgy egy kérdés Szanyi:alakul az újbor?
küllő
2010. október 25. 17:40
Mi a baj azzal hogy törvényesítik a lopást? Megszavazzák, hogy lenyúlhatják a 8-10 éve befizetett pénzt. A fülkeforradalmárok felhatalmazták őket rá. Hogy esetleg az ő pénzük is bánja? Nem baj ők akkor is tapsolnak a z ő nagy bölcs vezérüknek.
csenge
2010. október 25. 17:20
Nem tudom, miért vannak úgy oda a magánnyugdíjpénztárosok? A tb-nyugdíjra ugyanannyit vonnak le és ugyanúgy kötelezően mint a magánra, de azt legalább a mostani nyugdíjasok kapják. Igaz, ezt a költségvetésből ki kell egészíteni, mert a kötelező ma-gánnyugdíj kiszipkázza a tb-alapokból a pénzt, és az privát zsebekben landol. Mellesleg ennek az öngondoskodáshoz például épp a kötelező volta miatt semmi köze Arra az önkéntes pénztár való, de azoknál is annyi a működési költség, hogy egyedül az adójóváírás miatt éri meg, ezzel együtt annyi hozam összejön, mintha betennénk a pénzünket valamelyik befektetési alapba. Viszont az önkéntesnél semmi garancia nincs /OBS stb./, ha befuccsol a pénztár. A magánnyugdíjnál meg a haszon a pénztáraké, a helytállási kötelezettség az államé. Ilyen alapon a tb-nyugdíjjárulékot fizetők is nyavalyoghatnának, hogy mi lesz velük, amikor nyugdíjba mennek. Talán nekik is kéne küldeni minden évben egy fal-kimutatást, hogy elvileg mennyi pénzük van a számlájukon, ami vagy meglesz nyugdíjas korukra, vagy nem.
mr.Marcang
2010. október 25. 16:17
Az volt egy igazi bűnszervezet, amikor 2006-ban vagy 200-an bandába tömörülve bizalmat szavaztak annak a gigantikus erkölcsi fekete lyuknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!